Din guide til det rigtige valg

20 dec

Af: Andrea Almegaard

I dagens Danmark er der adskillige valgmuligheder, når det kommer til at vælge sundt og miljørigtigt. Hylderne i supermarkederne bugner med økologiske og miljørigtige varemærker på diverse dagligvarer. Der er ikke de symboler vi ikke har set, blomster, blade, svaner, nøglehuller, osv. de findes i alt fra grøn, rød og blå farver.

råd

Vi har produceret en guide over diverse miljøvenlige varemærker, der vil gøre det nemt for dig at leve en sund og bedre livsstil, hvor du på samme tid støtter miljøet.

Svanemærket: er for dig, der vil støtte miljøet. Svanemærkets tre formål er, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende af sin slags, at kvalitet og funktion er mindst lige så god som for andre produkter, og at der er taget hensyn til din sundhed, fx at varen ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Astma allergi mærket: formålet ved astma allergi forbundet er at lave produkter der er udviklet med færre kemikalier, der derved mindsker risikoen og samtidig støtter op om miljøet.

Det røde Ø og EU-bladet: EU-bladet er et mærke der fortæller, at produktet er økologisk, ligeså er det obligatorisk at bruge hvis man er økologisk fødevareproducent i EU. Det røde Ø er et dansk mærke og skal på alle økologiske varer, der sælges på det danske marked. Fælles for de to mærker er deres formål for at sikre jordens dyrkelse efter naturens principper, sikre at der ikke bruges GMO ved dyrkningen, samt at 95 % af ingredienserne i varen er økologiske.

Med denne guide kan du nu let gå ud i byens supermarkeder og investere i produkter med en af de overstående mærker. Bagefter kan du gå hjem med god samvittighed, med viden om at du både har støttet miljøet og været god ved dig selv!

 

Skriv en kommentar